طرز تهیه دوغ گازدار با دو روش با شیر و بدون شیر

طرز تهیه دوغ گازدار

طرز تهیه دوغ گازدار علوم پنجم آبعلی مضرات محلی گیلان گرمادیده صنعتی نعنایی گدوک محلی با مشک

دوغ گازدار یکی از نوشیدنی های سالم و خوشمزه ایرانی است که امروزه به عنوان یک نوشیدنی بین المللی شناخته می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با وبلاگ فارسیان همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
ماست ترش۲ پیمانه
آب۴ پیمانه
نمک۱ قاشق چایخوری
قند۲ حبه
نعناع خشک۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه دوغ گازدار

مرحله اول

برای تهیه دوغ گازدار حتما از ماستی استفاده کنید که کاملا ترش شده باشد. ابتدا ماست ترش را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و با قاشق خوب هم می زنیم تا یکدست شود، سپسپ ۴ پیمانه آب به ظرف حاوی ماست اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه نمک را اضافه می کنیم و مواد را با قاشق خوب هم می زنیم تا یکدست شوند، پس از اینکه دوغ یکدست شد نعناع خشک را اضافه می کنیم و با دوغ مخلوط می کنیم، سپس دوغ را داخل یک بطری مناسب می ریزیم.

مرحله سوم

در ادامه حبه های قند را به بطری حاوی دوغ اضافه می کنیم و درب بطری را می بندیم. حالا برای اینکه حبه های قند در دوغ حل شوند به مدت ۱۰ دقیقه بطری را تکان می دهیم. پس از اینکه قند در بطری حل شد دوغ ما اماده است.

مرحله چهارم

البته دوغ ما در این مرحله گاز دار نیست و یک دوغ معمولی است. اگر بخواهیم دوغ گازدار شود باید به مدت یک هفته دوغ را پشت پنجره یا درون تراس قرار دهیم. در مدت این هفته هم هر روز باید دوغ را چند دقیقه ای تکان دهیم.

مرحله پنجم

پس از گذشت یک هفته دوغ ما گازدار خواهد شد، البته به دلیل اینکه روند اماده کردن این دوغ کمی طولانی است بهتر است مقدار بیشتری دوغ درست کنیم و پس از آماده شدن در یخچال نگهداری کنیم. برای کم کردن ترشی دوغ هم می توانیم آنرا با آب یخ رقیق کنیم.


اگر می خواهید این دوغ خوشمزه را با شیر درست کنید به دستور بعدی مراجعه نمایید :

مواد لازم دوغ گازدار با شیر

  • 4 نفر
  • 1 لیتر شیر
  • 2 لیتر آب
  • 1/2 ق غ نمک
  • برا طعم دارکردنش موسیر به دلخواه
  • 1/2 لیوان ماست
  • 2 عدد بطری نوشابه (1/5 لیتری)

طرز تهیه دوغ گازدار با شیر

برای تهیه دوغ گازدار با شیر ابتدا شیر و آب باهم میجوشیم وقتی جوشید میزاریم از حرارت بیفته و ولرم بشه حالا ماست و نمک و موسیر بش اضافه میکنیم

حالا به وسیله ی قیف شیر رو به به بطری منتقل میکنیم و دربشو محکم میبندیم و در جایی گرم و تاریک قرار میدیم تا ی هفته درب بطری باز نمیکنیم تا گاز داربشه، هر چه مدتش بیشتر بشه گازدارتر و غلیظ تر میشه

نکته مخلوط شیر و آب باید ولرم باشه یعنی حرارتش حس بشه ولی دستو نمیسوزونه نکته 2 اگه شیر کم چرب بود میتونیم مقدار آب با شیر برابر بگیرم. بطری نوشابه تو پلاسکو هستش می تونید برید بخرید. امیدوارم درسش کنید طعم اش عالی میشه و خوشمزه

اگر درست کردید می تونید تو این سایت عکس خوراکی ها یا هر چیز دیگه ای که دوست دارید رو شیر کنید تا دیگران بهتون امتیاز بدن

مطالب مرتبط :

آموزش تهیه شربت آلبالو و غلیظ شدن شربت

نظرات