طرز تهیه نان لواش

طرز تهیه نان لواش

طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج در ماهیتابه در منزل برای صبحانه ترکیه ای سبوس دار بدون خمیر مایه نانوایی خمیر نان لواش محلی بازاری بدون روغن جو با آرد برنج
نان لواش یکی از محبوب ترین و  پر مصرف ترین نان ها بین ایرانیان می باشد که امروز با دستور خانگی این نان همراه شما عزیزان هستیم، برای مشاهده این آموزش با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲۵ عدد نان
آرد نانوایی۸۰۰ گرم
شکر۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر۱ قاشق چایخوری
پودر خمیر مایه قوری۱ قاشق چایخوری
نمک۱ قاشق سوپخوری
شیر ولرم۲ پیمانه
روغن مایع۱ پیمانه
آب ولرم۱ پیمانه

دستور پخت نان لواش

مرحله اول

ابتدا خمیر مایه را به همراه شکر و نصف پیمانه آب ولرم در یک ظرف مناسب ترکیب می کنیم، سپس درب ظرف را می گذاریم و آنرا در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید. حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز است تا روی خمیر مایه حباب بزند و عمل بیاید.

مرحله دوم

یک ظرف بزرگ و گود انتخاب می کنیم و شیر را به همراه روغن مایع، باقیمانده آب ولرم، بکینگ پودر و نصف آرد به ظرف اضافه می کنیم. در ادامه خمیر مایه را که عمل امده است به ظرف اضافه کرده و خمیر را خوب ورز می دهیم تا شکل بگیرد.

مرحله سوم

در ادامه آرد را کم کم اضافه می کنیم تا حدی که خمیر جمع شود و کمی چسبندگی داشته باشد. نکته مهم در این مرحله این است که آب خور بعضی آرد ها بیشتر است و در صورتی که کل آرد را اضافه کنید ممکن است خمیرتان خشک شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه خمیر آماده شد باید آنرا به ظرفی منتقل کنیم که حجم ظرف دو برابر حجم خمیر باشد. در ادامه روی درب ظرف را با سلفون می بندیم و یک پارچه یا حوله هم روی درب ظرف قرار می دهیم و آنرا یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر عمل بیاید.

مرحله پنجم

پس از گذشت حدودا یک ساعت و پانزده دقیقه روی خمیر را باز می کنیم و با انگشت اشاره داخل خمیر فرو می کنیم تا یک سوارخ ایجاد شود سپس انگشت مان را خارج می کنیم. اگر جای انگشتمان بلافاصله پر نشد یعنی خمیر اماده شده است.

مرحله ششم

حالا خمیر را روی یک سطح صاف کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود. در ادامه خمیر را ب چونه های صد گرمی تبدیل می کنیم و روی یک سطح صاف که قبل آرد پاشی کرده ایم با کمی فاصله می چینیم تا وقتی استراحت کردن به هم نچسبند.

مرحله هفتم

پس از اینکه تمام خمیر را چونه گرفتیم یک دستمال تمیز و سبک روی چونه ها می اندازیم و اجازه می دهیم چونه ها به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنند. پس از گذشت این زمان از اولین خمیری که چونه گرفتیم باید شروع کنیم.

مرحله هشتم

ابتدا یک تابه جادار یا ساج مخصوص نان را روی حرارت قرار می دهیم تا خوب داغ شود سپس خمیر را با ورنده باز می کنیم و روش با چنگال طرح می زنیم و می اندازیم داخل تابه ( یا روی ساج ) تا حباب بزند. وقتی نان حباب زد خیلی سریع برش می گردانیم تا سمت دیگر نان هم رنگ بگیرد.

مرحله نهم

به هیچ وجه نان ها رو با شعله کم نپزید چون علاوه بر اینکه خیلی طول می کشه تا نان ها بپزند، در پایان کار نان های شما خشک می شوند. پس از اینکه نان ها پخت سریع داخل یک پارچه تمیز قرار دهید تا نان ها نرم بمانند.

نکات پخت نان لواش

نان لواش مثل نانوایی

یکی از مشکلاتی که در نان های لواش خانگی وجود دارد این است که ممکن است نان لواش ما کمی ضخیم باشد و پس از پخت سفت شود. برای حل این مشکل یک راه حل ساده وجود دارد و آن استفاده از ناون است. برای درست کردن ناون روی یک بالش کوچک را با یک پارچه تمیز ببندید.
سپس خمیر را پس از اینکه با وردنه صاف کردید با دست روی بالش بکشید و گوشه های خمیر را خوب صاف کنید سپس خمیر را محکم روی تابه یا ساج بزنید. با این روش نان های شما شبیه به نان های نانوایی خواهد شد. مزیت دیگر استفاده از این روش این است که نان های شما یک اندازه خواهند شد.

نظرات