طرز تهیه آش دندونی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه آش دندونی

طرز تهیه آش دندونی تهرانی مشهدی برای 40 نفر تبریزی مامی سایت خراسانی شیرازی با سیرابی بجنوردی لرستان برای نوزاد
آش دندونی یکی از آش های مناسبتی ایرانی است که برای جشن دندان درآوردن کودکان پخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چیشی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی۲۵۰ گرم
لوبیا چیتینصف لیوان
لوبیا قرمزنصف لیوان
نخودنصف لیوان
گندمنصف لیوان
عدسنصف لیوان
برنجنصف لیوان
جونصف لیوان
پیاز۱ عدد بزرگ
پیاز داغ۶ قاشق غذاخوری
نعناع داغ۴ قاشق غذاخوری
کشک و دارچینبه مقدار کافی
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی

دستور پخت آش دندونی

مرحله اول

ابتدا حبوبات و جو و گندم را به طور جداگانه داخل کاسه هایی می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و حدودا تا ۶ الی ۷ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند.می توانید از شب تا صبح به آن ها استراحت بدهید تا خیس بخورند و در این مدت چندین مرتبه آب آن ها را تعویض می کنیم.

مرحله دوم

نخود را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و آب تا ۲ بند انگشت بالاتر از سطح نخود ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا به مرور زمان بپزد.

مرحله سوم

لوبیاچیتی و لوبیا قرمز را نیز داخل صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی شعله می گذاریم و با فاصله ۲ الی ۳ بند انگشت بالاتر از سطح لوبیاها آب روی آن ها می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا پخته شوند.

مرحله چهارم

پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و داخل قابلمه ای قرار می دهیم و گوشت را نیز به آن اضافه می کنیم و روی شعله قرار می دهیم و کمی دارچین و ۶ لیوان آب معمولی روی آن می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم.

مرحله پنجم

ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت به مرور زمان کاملا مغز پخت شود. سپس جو و گندم را داخل صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و داخل قابلمه ای که برای تهیه آش تدارک دیده ایم می ریزیم.

مرحله ششم

حالا تقریبا ۱/۳ قابلمه را آب می ریزیم و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا جو گندم بپزند.گه گاه هم می زنیم تا ته نگیرد.بعد از گذشت حدودا ۱ الی ۱:۳۰ دقیقه از پخت گندم و جو ،عدس را تمیز می شوییم.

مرحله هفتم

سپس به قابلمه اضافه می کنیم و ۱۵ دقیقه بعد برنج را نیز تمیز چندین مرتبه می شوییم و به مواد می افزاییم.گوشت را بررسی می کنیم اگر کاملا پخته بود از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا خنک شود و ریش ریش می کنیم و همراه با آب خود گوشت به مواد آش اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

نخود و لوبیاها را نیز لای دندان تست می کنیم،آنها نیز اگر پخته بودند به مواد می افزاییم.اگر تمایل داشتید در اینجا می توانید از عصاره قلم نیز استفاده کنید و به آش اضافه کنید.نیمی از پیازداغ و کشک را به آش اضافه می کنیم و خوب مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا با طعم کشک آغشته شوند.

مرحله نهم

سپس کمی نمک و فلفل سیاه نیز روی آش می ریزیم و مجددا آش را هم می زنیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا آش جابیافتد.آش پخته شده و منسجم را داخل کاسه ای می ریزیم و با نعناع داغ و پیازداغ و کمی کشک تزئین می کنیم و نوش جان

نظرات