طرز تهیه آش اوماج به روش تبریزی اصیل

طرز تهیه آش اوماج

طرز تهیه آش اوماج اصفهان اماج کرمان اراک اماج اصفهان با کاکوتی با آویشن اماج سبزواری نام دیگر آش اماج

آش اوماج یکی از انواع آش اصیل ایرانی است که معمولا در فصل پاییز و زمستان پخته می شود. این آش خوشمزه که یکی از آش های سنتی استان های آذربایجان غربی و شرقی می باشد برای درمان سرماخوردگی نیز بسیار مناسب است.

مواد لازم برای ۴ نفر
کلم برگ ۴ برگ بزرگ
لپه یا عدس ۱۰۰ گرم
سبزی آشی ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
آرد ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن مایع به اندازه کافی

دستور پخت آش اوماج

مرحله اول

ابتدا سبزی آشی را که شامل جعفری و تره می باشد را پاک کرده و پس از شستشو کنار می گذاریم تا خشک شوند سپس خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه برگ های کلم را نیز پس از شستشو خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله دوم

لپه یا عدس را بهتر است از قبل به مدت دو ساعت در آب ولرم بخیسانیم تا هم سریعتر پخته شود هم نفخش برطرف شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم ، سپس به همراه کمی روغن به قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته ایم اضافه می کنیم.

مرحله سوم

پیاز را کمی تفت می دهیم تا سبک شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در ادامه لپه ها را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

دو دقیقه لپه ها را تفت می دهیم سپس ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب ریالابلمه را می گذاریم تا لپه ها به طور کامل بپزند. پس از اینکه لپه ها به طور کامل پختند کلم برگ ها را اضافه می کنیم و پس از ۱۵ دقیقه سبزی آش را اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

پس از اینکه سبزی آش نیز پخت آرد را داخل یک لیوان آب سرد می ریزیم و با یک قاشقکوچک خوب هم می زنیم تا گلوله های آرد باز شود سپس داخل آش می ریزیم و پس از ۲۰ دقیقه آش را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف مورد نظرمان سرو می کنیم.

نظرات