دستور پخت چلو گوشت به روش پسران کریم

طرز تهیه چلو گوشت

طرز تهیه چلو گوشت در زودپز با زودپز لای برنج پسران کریم گوشت گوساله دونفره زرندی برای 100 نفر
چلو گوشت یکی از انواع غذاهای قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از غذاهای مجلسی خاص هم محسوب می شود. به دلیل اینکه این غذای خوشمزه در بیشتر مواقع با گوشت خالص گوسفندی طبخ می شود از قیمت بالاتری نسبت به دیگر غذاهای مجلسی برخوردار است و به همین جهت در مجالس خاص از آن استفاده می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گردن گوسفندی ۱ عدد
پیاز ۲ عدد بزرگ
زعفران ۶ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ عدد
برگ بو ۴ عدد
سیر ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ( اختیاری ) ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

دستور پخت چلو گوشت

مرحله اول

ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن مایع در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیازها سبک و شفاف شوند. در ادامه مقداری زردچوبه به پیازها اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند ، حالا قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.

مرحله دوم

در ادامه گوشت گردن را می شوییم سپس زعفران دم کرده را با دست یا قلمو روی تمام قسمت های گوشت می مالیم. پس از این کار گوشت را به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم و پس از اینکه قابلمه را مجددا روی حرارت ملایم قرار دادیم گوشت را با پیاز تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم

اضافه کردن رب گوجه فرنگی به چلوگوشت اختیاری است. در صورتی که می خواهید چلو گوشت خود را رب گوجه فرنگی درست کنید رب گوجه فرنگی را پس از تفت دادن گوشت به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم ۸ لیوان آب به قبلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب درون قابلمه جوش آمد حرارت را ملایم تر می کنیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله پنجم

در این مرحله سیرها را پاک می کنیم و به همراه برگ بو و دارچین به قابلمه اضافه می کنیم. درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. توجه داشته باشید که هر چقدر گوشت با حرارت ملایمتری بپزد در پایان چلوگوشت خوشمزه تری خواهید داشت.

مرحله ششم

حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان برای پخت گوشت با حرارت ملایم نیاز است. در ۳۰ پایانی پخت گوشت نمک و فلفل سیاه آن را اندازه می کنیم و پس از اینکه چلو گوشت آماده شد آنرا با پیاز داغ و زرشک تزیین کرده و با برنج ساده یا باقالی پلو سرو می کنیم.

منبع :
https://chishi.ir/161-chelo-gousht/

نظرات