دستور پخت کوکو سبزی مجلسی با زرشک و گردو با دو روش

طرز تهیه کوکو سبزی

طرز تهیه کوکو سبزی با سبزی تازه و خشک دونفره جواد جوادی رولتی رستورانی

کوکو سبزی یکی از انواع غذاهای فوری ایرانی است که امروزه به عنوان فینگر فود و پیش غذا هم در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار می گیرد. کوکو سبزی به طور معمول متشکل از سبزی کوکویی و تخم مرغ است ، البته زمانی که بخواهند آنرا مجلسی تر درست کنند موادی مثل زرشک و گردو نیز به آن اضافه می کنند.

مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی کوکویی ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
زرشک ۱ قاشق غذاخوری
گردو ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی

دستور پخت کوکو سبزی

مرحله اول

ابتدا سبزی کوکویی را پس از شستشو یه صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا سبزی کوکویی کمی سرخ شود. در این مرحله نباید بیش از حد سبزی را تفت دهید زیرا باعث می شود تمام خاصیت های سبزی از بین برود.

مرحله دوم

نکته دیگر در مورد تفت دادن سبزی کوکویی این است که تفت دادن زیاد سبزی باعث می شود که در پایان پخت کوکوی شما رنگش بیش از حد تیره شود. پس از اینکه تفت دادن سبزی کوکویی به پایان رسید آنرا از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا خنک شود.

مرحله سوم

در این مرحله تخم مرغ ها را در یک کاسه مناسب می شکنیم سپس مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و با یک چنگال تخم مرغ ها را خوب هم می زنیم تا یکدست شوند و به طور کامل بافت شان از بین برود.

مرحله چهارم

زرشک را بهتر است از قبل کمی در آب بخیسانیم تا کمی نرم شود. در این مرحله مغز گردوها را به صورت دلخواه خرد می کنیم و به همراه زرشک به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم. مواد داخل کاسه را مجددا مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله پنجم

اجازه دهید سبزی کوکویی به دمای محیط برسد سپس آنرا نیز به کاسه حاوی تخم مرغ ها اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند. نکته مهم در این مرحله این است که اجازه دهید سبزی کوکویی حتما خنک شود زیرا اگر سبزی کوکویی داغ باشد در هنگام مخلوط کردن باعث می شود تخم مرغ ها سفت شوند.

مرحله ششم

پس از اینکه مایه کوکو آماده شد یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقدار کمی روغن مایع اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روغن داغ شود. در این مرحله می توانیم کوکوها را به چند روش سرخ کنیم. روش اول که مرسوم ترین روش هم هست این است که تمام مایه کوکو را به صورت یک جا داخل تابه بریزیم و کوکو سبزی را به صورت یک تکه درست کنیم.

مرحله هفتم

پس از اینکه مایه کوکو را داخل تابه ریختیم با یک قاشق آنرا صاف می کنیم به طوریکه ضخامت کوکو در تمام قسمت های تابه یکسان باشد. پس از اینکه سمت زیرین کوکو سرخ شد انرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.

مرحله هشتم

می توانید برای سرخ کردن کوکو سبزی از انواع قالب های فلزی استفاده کنید یا اینکه مانند شامی کباب ، کوکوها را به صورت تکه تکه در دست حالت دهید و در روغن سرخ کنید. پس از اینکه سرخ کردن کوکو به پایان رسید آنرا به همراه خیارشور ، گوجه فرنگی و نان سرو می کنیم.


دستور دوم


طرز تهیه کوکو سبزی

طرز تهیه کوکو سبزی


در این مطلب از سایت نکته چی برای شما آموزش درست کردن کوکو سبزی را اماده کرده ایم. از این کوکوی خوشمزه علاوه بر اینکه می توانید به عنوان ناهار یا شام استفاده کنید ، می توانید از آن به صورت قالبی کوچک مانند فینگر فود ها برای پیش غذای مهمانی های خود نیز استفاده کنید.
 مواد لازم برای ۴ نفر
سبزی کوکویی۶۰۰ گرم
تخم مرغ۲ عدد درشت
زرشک۱ قاشق غذاخوری
گردو۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه کافی
روغن و نمکبه اندازه کافی

دستور پخت کوکوی سبزی

مرحله اول

ابتدا سبزی کوکویی را پاک کرده و می شوییم. سپس با آب سرد آبکشی کرده و کنار می گذاریم تا خشک شود. در ادامه سبزی کوکویی را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. حالا سبزی خرد شده را با مقداری روغن کمی تفت می دهیم تا فقط آب اضافی سبزی تبخیر شود و حجم سبزی کم شود.
 
 

مرحله دوم

پس از اینکه آب سبزی کوکویی تبخیر شد ، آنرا از قابلمه خارج کرده و در یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم. کمی صبر می کنیم تا سبزی سرد و هم دمای محیط آشپزخانه شوند سپس تخم مرغ را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.
 
 

مرحله سوم

در این مرحله زرشک را هم که از قبل به مدت ۲۰ دقیقه در آب خیسانده ایم آبکشی کرده و به سبزی کوکویی اضافه می کنیم. مغز گردوها را هم خرد می کنیم تا خیلی درشت نباشند سپس به همراه آرد به دیگر مواد کوکو اضافه می کنیم.
 
 

مرحله چهارم

مواد کوکو را به طور کامل مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مخصوص سرخ کردنی داخل تابه می ریزیم. روغن مخصوص سرخ کردن جذب غذا نمی شود و به همین دلیل برای سرخ کردن کوکو مناسب تر است.
 
 

مرحله پنجم

زمانی که روغن داغ شد مایه کوکو را داخل تابه می ریزیم و آنرا صاف می کنیم به صورتی که در تمام نقاط تابه پخش شود. وقتی کوکو خودش را گرفت و قسمت زیرین ان سرخ شد انرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.
 
 

مرحله ششم

پس از اینکه کوکو آماده شد شما می تونید این آنرا به همراه گوجه فرنگی ، خیار شور و نان نوش جان کنید. البته بعضی افراد کوکو سبزی را به همراه سبزی پلو هم سرو می کنند که تجربه بسیار خوبی است. ( منبع )

نکاتی برای بهتر شدن کوکو سبزی

کوکو سبزی در فر

در صورتی که می خواهید کوکو سبزی را در فر آماده کنید ، فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود سپس قالب خود را با روغن مایع چرب کنید و مایه کوکو را داخل قالب بریزید. برای پخت کامل کوکو سبزی در فر حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. پس از اینکه کوکو پخت اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنرا برش بزنید و در ظرف دلخواه سرو کنید.

سبزی مخصوص کوکو

امروزه می توانید با مراجعه به سبزی فروشی ها بدون دردسر سبزی کوکویی را خریداری کنید اما اگر می خواهید سبزی کوکویی را با اندازه خودتان تهیه کنید باید از سبزیجاتی مانند گشنیز ، جعفری ، شوید و تره به نسبت یکسان استفاده کنید. مثلا در دستور بالا از هر کدام از سبزیجات ذکر شده ۱۲۵ گرم تهیه کنید. اضافه کردن شنبلیله هم طعم خوبی به کوکو سبزی می دهد ولی نباید بیش از حد باشد ( حدود ۲۵ گرم کافی است ) زیرا کوکو را تلخ و بدمزه می کند.

اگر در رژیم غذایی هستی و نمی توانید غذاهای دارای برنج مصرف کنید توصیه می کنیم این لینک ( لیست غذاهای بدون برنج ) را دنبال کنید.

منبع :
طرز تهیه کوکو سبزی با سبزی تازه
 kookoo sabzi Recipe

نظرات