طرز تهیه عدسی خوشمزه و مجلسی

 طرز تهیه عدسی خوشمزه و مجلسی


 طرز تهیه عدسی خوشمزه و مجلسی

نمیدونم شما چه تجربه ای از عدسی دارید ولی برای من یه شام خیلی خوشمزه اس که شاید خیلی وقت ها بیشتر از هر غذایی بهم میچسبه و واقعا طعمش رو دوست دارم. عدسی یا آش عدسی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است با عدس پخته می شود. عدسی مانند حلیم گندم و کله پاچه یکی از غذاهای گرمی است که در اکثر مواقع به عنوان صبحانه سرو می شود. با آموزش آشپزی و طرز تهیه عدسی خوشمزه با سیب زمینی در ادامه با فارسیان نو همراه باشید.


مواد لازم عدسی

  • پیاز ۱ عدد
  • عدس ۲.۵ لیوان
  • سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
  • آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
 طرز تهیه عدسی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه عدسی

برای تهیه و طرز تهیه عدسی خوشمزه ابتدا عدس را در کاسه ای بزرگ ریخته و تا سطح آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۱ ساعت خیس بخورد و در این مدت دو مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا نفخ آن از بین برود.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و خلالی خرد می کنیم

و تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن می ریزیم و پیاز را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد کمی زردچوبه به آن می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم

و آن وقت رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی رب از بین برود و شروع کند به رنگ انداختن و روغن را نیز قرمز کند.عدس را در صافی می ریزیم و می شوییم و به تابه اضافه می کنیم و با مواد تفت می دهیم

و کمی نمک و فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و ۶ الی ۸ لیوان آب روی مواد می ریزیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را اول زیاد می کنیم تا آب داخل تابه به جوش بیاید و در تابه ای کوچک نصف قاشق غذاخوری روغن می ریزیم

و آرد را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آرد تغییر کند و بعد به تابه اضافه می کنیم و بعد حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۱ ساعت عدسی خوب پخته شود. پس از آنکه ۳۰ دقیقه از پخت عدسی گذشت

سیب زمینی را پوست می گیریم  و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و به عدسی اضافه می کنیم و ۳۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم تا عدسی کاملا پخته شود.(می توانید از سبزیجات معطر نیز در عدسی استفاده کنید)

پس از گذشت ۱ ساعت از پخت عدسی ۱ قاشق باقی مانده روغن زیتون را به عدسی اضافه می کنیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم و عدسی را در پیاله می کشیم و با نان نوش جان کنید.

منابع :

نظرات