طرز تهیه عدسی خوشمزه و مجلسی
نمیدونم شما چه تجربه ای از عدسی دارید ولی برای من یه شام خیلی خوشمزه اس که شاید خیلی وقت ها بیشتر از هر غذایی بهم میچسبه و واقعا طعمش رو دوست دارم. عدسی یا آش عدسی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است با عدس پخته می شود. عدسی مانند حلیم گندم و کله پاچه یکی از غذاهای گرمی است که در اکثر مواقع به عنوان صبحانه سرو می شود. با آموزش آشپزی و طرز تهیه عدسی خوشمزه با سیب زمینی در ادامه با فارسیان نو همراه باشید.
مواد لازم عدسی
- پیاز ۱ عدد
- عدس ۲.۵ لیوان
- سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
- آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه عدسی
برای تهیه و طرز تهیه عدسی خوشمزه ابتدا عدس را در کاسه ای بزرگ ریخته و تا سطح آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۱ ساعت خیس بخورد و در این مدت دو مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا نفخ آن از بین برود.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و خلالی خرد می کنیمو تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن می ریزیم و پیاز را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد کمی زردچوبه به آن می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم
و آن وقت رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی رب از بین برود و شروع کند به رنگ انداختن و روغن را نیز قرمز کند.عدس را در صافی می ریزیم و می شوییم و به تابه اضافه می کنیم و با مواد تفت می دهیم
و کمی نمک و فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و ۶ الی ۸ لیوان آب روی مواد می ریزیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را اول زیاد می کنیم تا آب داخل تابه به جوش بیاید و در تابه ای کوچک نصف قاشق غذاخوری روغن می ریزیم
و آرد را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آرد تغییر کند و بعد به تابه اضافه می کنیم و بعد حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۱ ساعت عدسی خوب پخته شود. پس از آنکه ۳۰ دقیقه از پخت عدسی گذشت
سیب زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و به عدسی اضافه می کنیم و ۳۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم تا عدسی کاملا پخته شود.(می توانید از سبزیجات معطر نیز در عدسی استفاده کنید)
پس از گذشت ۱ ساعت از پخت عدسی ۱ قاشق باقی مانده روغن زیتون را به عدسی اضافه می کنیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم و عدسی را در پیاله می کشیم و با نان نوش جان کنید.
منابع :
- آموزش طرز تهیه عدسی از وبلاگ مرد بامرام
- طرز تهیه عدسی صبحانه از پارسی سرا
- Recette de cuisson de lentilles
نظرات
ارسال یک نظر